Over ons


In een wereld die met de dag sneller leek te gaan, vond ik te midden van de chaos mijn rust in het rondreizen. In het ervaren en aanschouwen van al het moois wat de mens en onze planeet te bieden heeft.

Mijn fascinatie voor mode en design begon al vroeg in mijn jeugd. Met een vriendengroep bestaande uit diverse culturele achtergronden, raakte ik op natuurlijke wijze in contact met verschillende inspiratiebronnen.

De combinatie met mijn verdere interesse voor sub￾culturen en street-art, bracht mij op plaatsen waar ik anders nooit gekomen zou zijn. Van de Braziliaanse favela's, de Franse banlieues tot de Zuid-Afrikaanse townships.

Door persoonlijke contacten heb ik deze werelden mogen ervaren in haar puurste vorm. Maar het was tijdens een reis in Zuid-Amerika waar het idee voor een kledinglijn werd geboren.

Op een voormalige plantage genaamd Blauwgrond in Suriname, zag ik een groepje kinderen 'winkeltje' spelen. Er ontstond een discussie tussen 'klant' en 'verkoper' zoals alleen kinderen een discussie kunnen hebben.

Deze 'klant' was niet tevreden over een shirt wat zij gekocht had, maar hier had de 'verkoper' geen boodschap aan. Op deze dag werd BlueSoil geboren.

Toen ik zelf begon met het ontwerpen van kleding, bemerkte ik al snel dat ik het plezier verloor in het creatieve proces. Als snel stokte mijn ideeën en stikte mijn droom om door mijn reizen geïnspireerde kleding te produceren.

Voor de geboorte van mijn eerste dochter besloot ik nog eenmaal de backpack te pakken om rond te trekken door Zuid- Europa. 

Tijdens deze reis ontmoette ik een Griekse man, Anastasis, wie nagenoeg hetzelfde pad had bewandeld. We deelden dezelfde droom, dezelfde ideeën en woonden beiden in Amsterdam. 

We hadden een match.

BlueSoil staat voor multicultureel, door sub-cultuur en street-art geïnspireerd design.

Wij streven naar de beste kwaliteit/prijs verhouding om zo betaalbare maar vooral duurzame 

kleding aan te bieden in een markt waar het aanbod vaak ongelimiteerd lijkt. Naast onze kledinglijn biedt BlueSoil ook persoonlijke designs. Naast particuliere verkoop leveren wij ook, speciaal voor uw onderneming, ontworpen, bedrijfskleding.

BlueSoil; the Brazilian Greek connection, born in Suriname, living in Amsterdam, raised all over the world.